Vaihdoin CANONin LUMIXiin

Vaihdoin CANONin LUMIXiin

Nyt se päivä on koittanut! Voin sanoa hyvästit Canonille ja toivottaa uuden jäsenen tervetulleeksi LUMIX perheeseeni.

Pitkäaikaisena Canonistina oli kamerasta luopuminen vaikeaa, mutta muutos on hyvä asia. Olen viime aikoina kuvannut entistä enemmän videoita ja ikävä kyllä Canon ei ole juurikaan edennyt sillä alueella vuosiin. Toki Canon on kehittänyt omaa Cinema EOS linjaansa, mutta puhunkin nyt järjestelmäkameroista. Uudet peilittömät järjestelmäkamerat ovat tulleet ryminällä uudistamaan valo- ja videokuvausta. Tämän kategorian huippua edustavat Panasonicin LUMIX G kamerat.

Kävin Postitalon Rajalassa tällä viikolla ja tein omasta mielestäni erittäin hyvät vaihtokaupat. Annoin pois vanhan Canon EOS 7D:ni ja sain tilalle uuden LUMIX G7:n. Kuten kuvista näkyy on kameroiden kokoero valtava! Vaikka G7 onkin melko muovinen ja kevyt, on siinä paremmat ominaisuudet kuin 7D:ssä, varsinkin videokuvauksessa. Olen kuvannut monia muotokuvia ja jopa musiikkivideoita 7D:llä, mutta uskon G7:n avaavan minulle aivan uusia mahdollisuuksia!

Panasonic LUMIX G7 ja Canon EOS 7D

vaihdoin-canonin-lumixiin-2

LUMIX perheeni kasvoi jälleen ja Canon pieneni, mutten vielä kokonaan luopunut Canonista. Minulla on edelleen työkäytössä Canon EOS 6D, pari hyvää EF linssiä ja Speedlite salamoita. Menee hetki ennen kuin järjestelmää voi kokonaan vaihtaa, sillä vaikka uuden rungon saisi edullisesti on hyvillä objektiiveilla hintaa. Objektiiveihin kannattaa kuitenkin sijoittaa, koska ne tekevät kuvan, eivät megapikselit.

Kiitos vielä Rajalan Janille erittäin hyvästä asiakaspalvelusta!

SHARE IT:

Leave a Reply