#366seconds2016

#366seconds2016

Viime vuonna tallensin yhden sekunnin 4K videota joka päivä. Jaoin jokaisesta sekuntista myös yhden ruudun Instagramissa @JSTVSL
Tässsä on koko vuoteni 366 sekuntissa.

Välillä projektini tuntui loputtomalta ja vaativalta, mutta silti erittäin palkitsevalta. Vaikka halusinkin pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisena, kuvien valinta ja muokkaus veivät päivittäin paljon aikaa kuvaamisen lisäksi. Jokainen video on kuvattu LUMIX FZ300 kameralla ja ruutu valittu, sekä tallennettu kamerassa. Kuvat on siirretty WiFillä iPad miniin ja suurin osa muokattu Afterlight sovelluksella.

Lopullisen videon leikkaamisen aloitin joulukuussa tuomalla jo kuvatut ja numeroidut tiedostot aikajanalle. Ilman järjestelmällistä arkistointia olisin joutunut etsimään oikeita tiedostoja todella kauan. Onneksi olin jo valmiiksi kopioinut oikeat videot ja kuvat omaan kansioonsa, joka nopeutti myös oikeiden hetkien löytämistä videoilta.

Kirjoitin projektin alussa vinkkejä 366 tai 365 kuvaprojektin aloittamiseen. Nyt kun projektini on ohi, voin huokaista helpotuksesta, mutta haluan silti kannustaa muitakin dokumentoimaan oman vuotensa. Itse opin vuoden aikana paljon uutta videokuvauksesta, sekä pakotin itseni keksimään luovia kuvausideoita myös tylsinä päivinä.

Seuraava isompi projektini on suomenkielinen vlogi, jota voit seurata tilaamalla kanavani @JSTVSL YouTubessa!

SHARE IT:

Leave a Reply