Vuoden Nuori Kuvaaja 2005

Vuoden Nuori Kuvaaja 2005

Nikon F75

Vuoden Nuori Kuvaaja -palkinto ja kamera, jolla kuvasin kilpailukuvat, Nikon F75.

Vuonna 2005 minut valittiin Vuoden Nuoreksi Kuvaajaksi. Heti seuraavana vuonna sain uudestaan saman palkinnon Suomen Kameraseurojen Liitolta. Mitä sen jälkeen tapahtui?

Aloitin valokuvausharrastukseni vuonna 2003, hankin ensimmäisen järjestelmäkamerani ja liityin Kameraseuraan. Olin aiemmin räpsinyt kuvia kertakäyttökameroilla ja digipokkareilla, mutta vasta kuvattuani järjestelmäkameralla ja filmillä tajusin löytäneeni tavan käyttää luovuuttani.

Kävin alkuun kaikilla mahdollisilla kursseilla ja luennoilla Kameraseurassa. Halusin oppia kaiken pimiöstä studioon. Muutaman kuvausvuoden jälkeen saamani palkinnot vahvistivat, että olin löytänyt juttuni. Lukion jälkeen vuonna 2006 halusin hakea opiskelemaan valokuvausta Taideteolliseen korkeakouluun. Valitettavasti en päässyt kouluun vaan menin armeijaan suorittamaan asevelvollisuuttani 2007.

Olin jo ennen armeijaa tutustunut Adoben ohjelmistoihin ja ruvennut kokeilemaan niiden eri toimintoja. Armeijassa ollessani vietin paljon aikaa iltaisin kannettavan tietokoneeni kanssa ja suunnittelin mm. ensimmäisen vektorilogoni isäni yritykselle.

Armeijan jälkeen yritin hakea töitä lehtikuvaajana, mutta päädyin lopulta töihin isälleni. Kenkiä maahantuova perheyritys antoi minulle loistavat mahdollisuudet oppia uusia asioita tekemällä. Tehtäviini kuului kaikkea tuotekuvauksesta kuvastojen taittoon ja nettisivujen suunnitteluun. Opettelin myös animointia ja tein ensimmäiset tv-mainokseni.

Vuonna 2009 perustin oman yritykseni JUST:VISUAL. Nyt teen rakastamaani työtä monelle asiakkaalle, kuten perheyrityksellemme East River. Koulun penkillä istumisen sijaan opiskelen jatkuvasti uusia asioita ja työkaluja visuaalisen sisällön tuottamiseen.

Alla kolme kuvaani, joilla voitin Vuoden Nuori Kuvaaja 2005 -palkinnon.

Jan Viljanen - 10 metriä

Jan Viljanen – ”10 metriä”

Jan Viljanen - Vapaa pudotus

Jan Viljanen – ”Vapaa pudotus”

Jan Viljanen - Back flip

Jan Viljanen – ”Back flip”
SKsL:n vuosinäyttelyn avajaiset, Lohjan museo 2.4.2005

IMG_1695
IMG_1692
IMG_1699

SHARE IT:

Leave a Reply